2016 Dodge Challenger SRT Hellcat – amerikansk muskelbil

2

Dodge Challenger SRT Hellcat er en versjon av 2015 Dodge Challenger med en 6,2 liters HEMI-motor med en superlading på 527 kW (707 hk) og 881 Nm (dreiemoment). Dodge lot krafttogene være urørt nye for Dodge challenger hellcat. Hellcat challenger 2016 er en hovedsalve i Horsepower Wars, som tilbyr klassisk muskelbilmetall og seriøst fantastiske motorer. Denne motoren er også tilgjengelig i Dodge Charger SRT Hellcat. Det indre kjørelyset på venstre front er fjernet for å tillate luft å komme inn i motoren, noe som resulterer i mer dreiemoment, og hjulbrønnene er forskjellige fra standard SRT for å romme 20-tommers aluminiumshjul. Dette er en veldig vanskelig bil å lansere på en klebrig draglist.

To typer fobs brukt i 2016 Dodge Challenger SRT Hellcat

Hellcat -laderen 2016 kommer utstyrt med to separate nøkkelbrikker; bruk av den “svarte” fob vil begrense motoreffekten til 500 hestekrefter, mens den “røde” fob vil muliggjøre full effekt.

2016 Dodge Challenger -konfigurasjoner og akselerasjon:

Den passende navnet Hellcat har en superladet 6,2-liters V-8 god for 707 hk og 650 lb-ft, med enten en seks-trinns manuell eller åtte-trinns automat. Automatikken er raskere og treffer 60 km / t på 3,6 sekunder, mens manualen er morsommere og fremdeles rask og gjør 0-60 på 3,9 sekunder. Hellcat har en kvartmile på 10,85 sekunder; dette ble oppnådd med street legal dekk. På lagerdekk var Hellcat i stand til å oppnå 11,2 sekunder @ 125 mph på kvartmilen. Challenger SRT Hellcat kan akselerere fra 0-60 på 3,6 sekunder og kan bremse fra 60-0 på 109,0ft. Toppfarten er 199mph til 202mph. Challenger Hellcat har en lateral akselerasjon på 0,94 g.

La oss snakke om akselerasjon, hvis du kiler gassen akkurat, leverer Dodge Challenger Hellcat seriøst fantastisk akselerasjon, som er mye raskere enn det kan oppnås med den innebygde lanseringskontrollfunksjonen. 0 til 60 mph skjer på 3,6 sekunder, 100 mph kommer opp på 7,8 sekunder, og kvartmilen tilbakelegges på 11,7 sekunder ved 126 mph, med utfordrer hellcats massive kompressor som sutrer som en bikube av sinte bier hele tiden. Selv om stående start akselerasjonskjøringer i Hellcat er betagende. Toppgirakselerasjon fra 30 til 50 mph og fra 50 til 70 mph skjer på 1,8 og 2,3 sekunder. Den store kupeen sitter på huk, giret går raskt ned til et lavere gir, og bilen raketter fremover, bakdekkene glir og kjemper for å opprettholde kontakten med veien.

Dodge Challenger Hellcat -motor:

En temmere Hellcat-utfordreropplevelse finnes i “SRT Performance Pages” i bilens standard 8,4-tommers berøringsskjerm infotainment-system. Her kan bileiere justere Dodge Challenger SRT Hellcats dempere, trekkraftkontroll, giring og hestekrefter. Sistnevnte funksjon gir muligheter for å holde de stabile dørene åpne og la alle 707 hestekrefter gå fritt eller for å samle 207 av disse ponniene. De samme innstillingene kan nås ved å bytte mellom Hellcats røde og svarte nærhetstaster-førstnevnte er standard for høy hestekrefter-modus og sistnevnte til det mindre kraftige alternativet. Uansett er Hellcat en håndfull.

Motorens hestekrefter kan etterlate inntrykk av at hellcat-laderen i 2016 har skapt en ponybil med ett trick, alt om episke rettlinjetrekk, to-dørs viser seg å være en grei partner på svingete veier, så lenge du holder farten noen få hakk under fullout. Du ville ikke forvente det, ettersom jernblokken på 6,2 bidrar til å sette nesten 57 prosent av Hellcats egenvekt på 4493 pund på forhjulene. Men Challenger Hellcats velordnede fjæring og raske, relativt pratsomme rattstativ holder deg under kontroll i sving. Både fjæring og styring kan justeres mellom Street, Sport og Track -innstillingene på SRT Hellcat Performance Pages for å passe forholdene og kjørestilen din.

Dodge Challenger SRT Hellcat spesifikasjoner og interiør:

La oss nå gå inn i bilen og snakke om interiøret, komfortable seter, et moderne infotainmentsystem og en anstendig kjørekvalitet som gir en hyggelig daglig partner. Høye sjåfører bør unngå soltaket på $ 995, ettersom det berøver for mye takhøyde. For ordens skyld, denne SRT Hellcat veide fem kilo mer enn 2015 -bilen uten soltak. Spar pengene for å mate bilen et fast kosthold med førsteklasses drivstoff. I våre hender sugde Hellcat ned en gallon hver 13 mil. EPA vurderer denne automatgirversjonen til 13 mpg i byen, 22 på motorveien. Med standard seks-trinns manuell synker motorveien til 21 mpg.

Dodge Challenger Hellcat Pris:

Dodge økte $ 5200 til den automatiske Challenger Hellcat-grunnprisen for 2016 (og $ 4300 for stick-shift-bilen), noe som mer eller mindre beholdt for seg selv den ekstra fortjenesten som forhandlerne hadde lagt til prisen på 2015-modeller, som noen kjøpere var villige til å betale for æren av å være en tidlig adoptant i Hellcat. Bilen fra 2016 kommer til å kompensere for klistremerket, og kommer med et standard navigasjonssystem og kan utstyres med fulle skinnseter uten kostnad, to populære varer som tilsammen utgjorde $ 2490 til 2015 -utgavene. Denne nye SRT Hellcat bringer også tilleggsfunksjoner til U-connect infotainment-systemet, inkludert dra og slipp-tilpasning av menylinjen. Den endelige prisen er $ 70.775 med automatgir, soltak og sommerdekk.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta