Как се играе играта на пинг понг

К

Някои го наричат ​​игра на пинг понг, други го наричат ​​тенис на маса и в повечето страни, където е популярен, той просто е съкратен до TT. Това е страхотна игра, в която можете да усъвършенствате уменията си с практика и може да се играе целогодишно, тъй като е игра на закрито. Ако сте очаровани от тази игра и искате няколко съвета как и откъде да започнете, нека ви дадем уводна обиколка в света на играта с пинг понг. Само малко съвети за това какво трябва да получите и как да играете.

Първо, нека разгледаме какво ви е необходимо, за да играете играта с пинг понг. Всъщност е доста просто. Ще ви трябват бухалка и топка и разбира се, играете я на специална маса. Бухалката много прилича на гребло и се нарича ракета за тенис на маса. Има къса дръжка, която държите. Повечето спортни магазини ги складират, за да можете да изберете. Те се предлагат в множество цветове. Топките са бели и малки и направени от целулоид. В състезанията за игри на пинг понг обаче се използват оранжеви топки, така че те да са по-видими и могат да бъдат взети от камери, ако играта се излъчва по телевизията. Можете да си купите топки за играта на пинг-понг във всеки спортен магазин или, ако сте член на клуб, можете да ги вземете там. Те имат диаметър 40 мм и това са тези, които се използват днес, въпреки че по-рано са били използвани топки с диаметър 38 мм.

Масата прилича много на голяма, правоъгълна маса за хранене и има малко мрежа, подпряна в средата. Целта на играта с пинг-понг е всеки играч да получи топката над мрежата и да я удари в страната на противника, така че да му е трудно да отправи удар. Пропускате изстрел и губите точка. Ако спечелите първо 11 точки, печелите играта и трябва да продължите да играете нечетен брой игри и да спечелите, за да бъдете обявени за победител.

Въпреки че изглежда много лесно, играта с пинг понг може да премине към много високи нива на умения и може да бъде много уморителна, защото е игра, в която постоянно се движите. Вашите рефлекси трябва да бъдат много остри и трябва да имате голяма концентрация. Ако смятате, че имате нужда от страхотна тренировка, играта с пинг понг е точно нещо за вас!

Copyright 2006 Ngullen Rivera

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta