Акустичните бариери са съвременните миротворци

А

Понастоящем в света се случват толкова много неща, а шумовото замърсяване е най-голямо. Независимо дали сте някой, който процъфтява в спокойна обстановка, или сте някой, който е свикнал да живее в града, определени шумове могат да бъдат неприятности, когато се опитвате да работите, да се отпуснете и най-вече да общувате. Опитвали ли сте някога да се обадите по телефона, когато се извършват пътни работи? Това е кошмар! Съществуват обаче начини за намаляване на шумовото замърсяване и един от тези начини е да се издигнат звукови бариери или акустична ограда.

Звуковите бариери се считат за съвременните миротворци и гениален начин за предотвратяване на тези неприятности, които пречат на нашето ежедневие, но как работят те?

Физиката на звука гласи, че звукът се движи в надлъжни и напречни вълни, генерирани от източник, поради което можем да чуваме нещата от къси и големи разстояния. Звуковите бариери се използват за поглъщане и отразяване на по-голямата част от тези вълни, за да се предотврати излизането на звука от бариерните периметри. Например, когато става дума за железопътни линии, звукови бариери се използват в райони, където има местни жилища и офиси, за да се защитят тези имоти от шумовото замърсяване, което влаковете отделят всеки път, когато преминават. Акустичната ограда е различен тип звукова бариера, която се изпълнява по подобен начин.

Днес акустичните бариери се използват не само за предотвратяване на шума, но и за целите на сигурността, за да се предпазят от нарушители като безопасността на превозните средства и оградата. Други бариери се използват за защита на благосъстоянието на гражданите като пешеходни мантинели, а други защитават от самата майка-природа, когато тя донесе ужасяващи ветрове и наводнения.

Акустичните бариери могат да бъдат направени от голям избор от продукти в редица материали, включително дървен материал, бетон, акрил, алуминий, стомана, рециклирана пластмаса и др. Всички продукти са конструирани по много високи стандарти, за да гарантират, че се представят през целия си живот, а всички използвани материали обикновено се доставят от компании за QA, където материалите могат да бъдат подновени. Всички бариери са индустриално разработени, за да бъдат звукопоглъщащи, отразяващи звука и устойчиви на атмосферни влияния, в края на краищата не искате да харчите огромно количество пари, за да може бариерата да се разруши след една година или да не изпълни целта си.

Ако смятате, че имате нужда от някои звукови бариери, които да бъдат инсталирани, бих препоръчал да потърсите компании, чиято работа е подкрепена от правителствената „Схема за доверие“, която идентифицира уважавани фирми и търговци. Също така е жизненоважно, че използваната компания има въведени правила за здраве и безопасност по време на строителството поради естеството на материалите, с които ще се борави. На всичкото отгоре би било идеално да се използват услугите на компания, която може да предостави и висококвалифицирани специалисти. Някои компании могат да предложат пълна услуга с инсталация, която също включва чертежи, изчисления, сертификати за проверка и поддръжка, което означава, че ще бъдете постоянно актуализирани от началната точка на проекта до края. Определено си струва да направите някои изследвания в дългосрочен план.

Така че, както можете да видите, акустичните бариери наистина могат да направят разлика и е справедливо да се каже, че светът няма да може да функционира така добре, както днес, без те да са на мястото си.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta