Преглед на възрожденската акустична китара RG-27

П

В търсенето на изцяло дървена китара с размер дредноут, The Revival RG-27 си заслужава сериозно внимание, като се има предвид бързата реакция, която дървото от махагон осигурява заедно със здрав смърчов плот Engleman; Тази китара е доказана комбинация, на която китаристите могат да разчитат, за да доставят звука си.

Revival RG-27 е голямото куче, тази китара с размер на дредноут е предназначена за битка с; (оттук и името дредноут). Тази китара е достатъчно гъвкава за свирене с пръсти, но наистина превъзхожда плоското бране и е създадена предимно за този стил.

Този модел беше една от първите китари, които получих от Revival Acoustics, първото ми впечатление беше добро, качеството на използваните дървета, прилепването и завършването и цялостният външен вид бяха много добри и тази китара не беше свръх изградена, но беше лека в тегло, опростено по дизайн, но допълнено с хубава инкрустация на мида около звуковата дупка; което наистина го отличава сред тълпата!

Предпочитам китара в стил D-18, тъй като с тази комбинация от дърво и тяло с голямо куче (дредноут) получавате точно точния звук за ушите ми! Смърчът Engelman създава малко по-ярък тон, който според мен е подходящ за играчи в стил пръсти, по-твърд е от смърч Sitka, но се пробива по-бързо от Adirondack (червен смърч); така осигурява мощността, необходима за плоско бране, без да се налага да чакате китарата / плота да узрее (което с червен смърч може да отнеме пет години или повече в зависимост от количеството време за игра)! Следователно, тази китара свири бързо и е задоволителна още от самото начало и не изисква усилен подход; тъй като реагира добре на всеки стил, който играчът избере. Мисля, че е важно да се отбележи тук, че тъй като това е изцяло инструмент от дърво, цялостният звук или тон на китарата ще продължи да се развива, докато свири и остарява с течение на времето и след десетилетие китарата ще се установи в своя собствена и наистина звучи страхотно!

Важно е да вземете предвид размера на китарата, която искате / имате нужда, защото много хора притежават китара с размер на дредноут, без да осъзнават, че това може да е твърде много за тях, а люлеещите се обгръщат голямо тяло с размер D и отстрани може да са истински скучна работа, освен ако не сте надарени с дълги ръце или голяма рамка!

Първо помислете за собствения си размер / рамка на тялото, преди да изберете този голям корпусен инструмент! Аз съм човек със средни размери, но имам дълги ръце и обичам да се подбирам достатъчно, така че да имам нужда от дредноут. Въпреки това наистина харесвам китара с размер ОМ, може би защото тя е по-голяма за размера на тялото ми и се чувства по-удобно и генерира различен звук, но имам нужда от голямата китара с размер D за бране на бяла трева и ритмични модели на твърдо шофиране и т.н.

Достатъчно е да кажем тук, че ако сте търсили достъпна китара от махагон в стил дредноут от тези дървета с тези функции, тогава RG-27 определено си заслужава вашето внимание!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta