Какво е Pingback и трябва ли да го одобря?

К

Пинг се случват.

Когато работите с уебсайт, използвайки софтуер за блогове, автоматично се включвате в специална система за предупреждение за публикуване. Ще получите пинг. В блоговете ping е специален сигнал, който софтуерът за публикуване на блогове извежда, за да уведомява други сървъри, когато съдържанието на вашия блог се актуализира.

Това е по-добре за вас, отколкото да чакате робот за индексиране да пълзи нагоре и да видите дали имате нещо ново. Софтуерът за блогове автоматично съобщава на специални сървъри за индексиране какво ново има във вашия блог, както се случва. Това помага да разпространявате новите си елементи много по-бързо от времето, необходимо на индексиращия робот на Google да обходи вашия блог.

По този начин хората и издателите на новини в блогове незабавно осъзнават новия ви материал, като светкавица на новини.

Ping е компютърна беседа за “New Thing”

Тази технология за пинг и начинът, по който ускорява разпространението на ново съдържание, е една от причините да стартирате и стартирате блог, при условие че можете да продължите да публикувате ново съдържание. Добра маркетингова практика е да се възползвате от технологията, която автоматично насочва вниманието към нови неща.

Обратната страна на пинга е „пингбек“. Това е известието, което вашата програма за блогове получава, когато друг блог публикува отново страница, която връща обратно към вашето съдържание.

Да кажем, че публикувате съобщение за пресата. Да кажем, че тази версия има връзка към вашия блог. Всеки път, когато дадена новинарна организация публикува повторно вашето издание с връзката, сървърите за публикуване изпращат автоматичен сигнал за връзката. Вашият собствен сайт получава сигнала като начин да провери дали връзката е добра. Тази двойна проверка означава, че pingbacks са по-малко податливи на спам, отколкото други видове известия.

Някои пинги, като някои пръстени, са по-ценни от други

Вашият софтуер за блогове вероятно е програмиран да ви уведомява, когато се пингира, след като някой публикува връзка към вашето съдържание. Ще видите нещо подобно:

Нов пингбек на публикацията “Джони получава пинг” чака вашето одобрение http: //www.example.com/johnny-gets-pinged-post

Уебсайт: [A New Article based on Johnny Gets a Ping]

URL: “http: //www.the-publishing-url/the-page.html”

Откъс за Pingback:

[…] тук виждате фрагмент от съдържанието на другия сайт[…]

Тъй като е автоматизирано, това не е най-лесният тип съобщение за разбиране в началото.

Съобщението за pingback е просто известие за вас всеки път, когато се публикува връзка към съдържанието ви „там“.

Това е добре да знаете, когато хората публикуват или връщат обратно към вашите неща.

Сега следващата ви стъпка е да решите какво да правите с известието за pingback.

Вашият избор е:

  1. Спам го;
  2. Одобрете го;
  3. Разхвърлете го

За да решите, следвайте връзката обратно до мястото, където вашето парче се появява на другия уебсайт. Ето какво да проверите

Прилича ли другата статия на оригинално, добре написано парче, което вие и вашите читатели бихте уважили? – Одобрете го. Това показва на вашия читател другия сайт, който води към вас. Изграждате отношения с добре гледани хора във вашата ниша. Добре за теб.

Статията от конкурент ли е и сте решили да не показвате пингове, които водят вашите читатели до вашето състезание? – Разхвърли го.

Пингът от сайт, който прилича на фалшив блог (flog) или спам блог (splog) с автоматично изглеждащо съдържание и незначителни признаци на човешко участие?

– Разхвърли го.

Пингът от спам изглеждащ сайт ли е? Спам го – не искате такива сайтове да се свързват с вашия. Означаването му като спам може да задейства софтуера ви да блокира бъдещи заявки за пинг от този сайт.

Ако след като прочетете това, все още не разбирате за какво става въпрос в пинга, не се притеснявайте. Когато видите думата „ping“, помислете „link“. Искате ли да се върнете обратно към човека, който се свързва с вас? Одобрете тези и можете спокойно да игнорирате всичко останало.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta