Оптимизиране на WordPress за RSS

О

Наистина проста синдикация (RSS) е най-добрият начин за разпространение на блог в Интернет, достигайки до хиляди услуги за актуализиране и търсачки, когато той е правилно настроен. WordPress се предлага с една предварително конфигурирана услуга (Ping-O-Matic), която трябва да бъде единственият ресурс, който трябва да пинг.

Въпреки че можете да оптимизирате вашата система за пинг на WP, като премахнете такава услуга, като ръчно добавите услугите за актуализиране, които искате да достигнете. Предимство на Ping-O-Matic е, че достига до най-често срещаните услуги за уеб подаване, но придържането към него има и недостатъци. Например вашият блог може да не е свързан с определени канали или ако изпращането не успее, вашите актуализации няма да бъдат доставени до услугите, които са с намален или надвишен капацитет.

Конфигурирането на услугите за актуализиране ръчно ви позволява да получите контрол над местата, където ще бъде изброено вашето съдържание, независимо дали изпращате пълен или обобщен текст, премахвайки услуги, несвързани с вашата ниша или целева аудитория. От друга страна, имате ли нужда от Ping-O-Matic, който доставя актуализации на услуга за тибетско актуализиране? Вероятно изобщо не, така че научете повече кои са услугите, които в момента изпращате новини, като използвате настройката по подразбиране на WordPress.

Сега се отдалечете от зоната за конфигуриране на емисии и имайте предвид, че RSS не е само за предоставяне на актуализации за съдържание, но включва и други метаданни, които се изпращат по пътя. Такива данни включват заглавие на страницата за всяка публикация, описание (ако е налично) и ключови думи или маркери, свързани с всяка статия, публикация или дори изображения, публикувани от библиотеката на вашия блог.

Добавянето на тази информация към съдържанието ви позволява да актуализирате услугите по-добра класификация на вашия блог, което води до по-добро позициониране в техните местни списъци. За щастие има много приставки за подобряване на която и да е функция на WordPress, а добавянето на мета информация е от съществено значение за оптимизиране на вашите емисии. Други приставки добавят допълнителни възможности, като например да включват съдържанието на публикуваните страници в RSS списъка.

WordPress пингва всеки път, когато се публикува нова публикация в блог, но никога за съществуващи или новосъздадени страници, освен ако не сте активирали приставка за добавяне на тази функционалност. Независимо от това, оптимизирането на RSS емисиите е не само пинг, но и предотвратяване. Всеки път, когато актуализирате стари публикации или пренапишете и въведете, WordPress изпраща пинг, който може да повдигне флаг за спам в услугите за актуализиране. Затова се уверете, че сте настроили и приставка, която да деактивира изпращането след актуализация, освен ако не е абсолютно необходимо да се изпраща повторно такава информация.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta