Babyboomers: Bør du flytte pensjonskassene dine ut av aksjemarkedet?

B

Tidligere denne uken tok aksjene et fritt fall. Dow kastet nesten 1600 poeng, den verste nedgangen i historien i løpet av en handelsdag. I skrivende stund hadde aksjemarkedet gjenopprettet omtrent halvparten av tapene. Men gjorde det alarmerende fallet deg til babyboomere lurer på om du skulle forbli investert i aksjemarkedet?

I så fall er det korte svaret at det avhenger av alderen din.

Den gode nyheten: Yngre babyboomers har ingen grunn til å bekymre seg for korreksjonen, sier Kyle Woodley, senior investeringsredaktør på Kiplinger.com. Husk at aksjekursen krasjet i 2008 hadde en restitusjonstid på seks år.

“Hvis du er mellom 50 og 60, er det fortsatt tid til å komme seg,” sier Woodley i en MarketWatch -artikkel, i hvilken alder bør du være mest bekymret for en børsnedgang? “For femti år siden var forventet levealder mye lavere. Du investerer ikke de neste 5 eller 10 årene, du investerer for de neste 20. Du har plass til å dyrke reiregget ditt og delta i den veksten. Et halvt århundre siden ville du ha vært i to tredjedeler i 50-årene. Slik er det ikke lenger. “

Finansguruen Suze Orman er enig. “Hvis du sparer til pensjon eller et annet mål som er 10 eller flere år av i fremtiden, bør du være glad aksjekursene er nede,” sier hun. “Når aksjekursene er lavere, kjøper pengene dine flere aksjer. Og så eier du flere aksjer for når aksjekursene går opp igjen.”

En tommelfingerregel for pensjonisttilværelsen du kan vurdere er å holde alderen din i trygge investeringer, legger hun til. “Så hvis du er 60, kan du ha så mye som 60% på CDer eller kortsiktige statskasser, og resten kan holde fast i aksjer.”

Husk at fordi markedet har steget de siste åtte årene, må du kanskje balansere pensjonsporteføljen din på nytt for å sikre at investeringene dine er i samsvar med risikotoleransen din. Ellers kan du tape mye mer penger hvis markedet krasjer.

Hva om du er eldre og planlegger å pensjonere deg i løpet av de neste fem årene – eller kanskje du allerede er pensjonist og trekker fra pensjonskassene dine?

Noen eldre boomers kan ha større grunn til bekymring: Jared Snider, seniorformuesrådgiver i Exencial Wealth Advisors i Oklahoma City, sier at risikoen din avhenger av hvor godt du har forberedt deg på en nedtur. “De som ikke har forberedt seg, blir mest påvirket av det. Det kan gjøre uopprettelig skade. De selger av frykt eller av nødvendighet fordi de ikke har andre eiendeler å avvikle.”

Eksperter er generelt enige om at du ikke bør investere noe du trenger i løpet av de neste fem årene. På den måten vil du unngå å trekke ut alle pengene dine under en nedgang i markedet som historisk alltid har kommet tilbake igjen.

“Hvis markedet krasjer, må du være i stand til å ri stormen i stedet for å selge alt i panikk,” skriver Katie Brockman i en CNN Money -artikkel, How to Protect Your Pension Savings from a Crash. “Bare ved å investere penger du vet at du ikke trenger i minst fem år, vil det være lettere for deg å la sparepengene stå urørte til markedet kommer seg.”

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta