Bilkjøretips – Få fart gjennom kurver for bedre trekkraft

B

Av de mange tipsene for bilkjøring som kan tilbys, er denne ikke intuitiv – akselerere gjennom kurver for å få bedre trekkraft. Det ser ut til at akselerasjon på en kurve vil føre til at et kjøretøy mister trekkraft og fiskestjerne. Det gjør det hvis du bruker for mye, men begrenset akselerasjon forbedrer trekkraften når du tar en kurve.

For å forstå dette, la oss først se på trekkraft. La oss deretter se hvordan et kjøretøy vil oppføre seg når du avrunder en kurve, og la oss sette de to sammen.

Trekkraft er …

Trekkraft er nødvendig for å reise i den retningen vi ønsker. Når vi akselererer vekk fra et stopp, beveger kjøretøyet seg fordi det har veigrep. Det beveger seg vekk fra fortauskanten hvis vi akselererer mer fordi større akselerasjon gir mer trekkraft – opp til det punktet hvor vi har mistet trekkraften på grunn av å bruke for mye kraft på drivhjulene.

Hvis vi er på snø og is, vil nesten enhver hard akselerasjon få hjulene til å skli og kjøretøyet til å gli på måter som får det til å oppføre seg mer etter momentum og tyngdekraft enn i retningen vi styrer. Hvis vi akselererer lett, vil vi sannsynligvis bevege oss på en måte og retning som vi forventer.

Tenk på vektorer …

Tenk nå på kjøreturer i form av en enkelt vektor som peker i retningen kjøretøyet ditt ønsker å reise. Når du kjører rett, er det en vektor som peker rett foran deg fordi drivhjulene skyver eller trekker deg i den retningen. Lett nok til å forstå.

Tenk deg nå vektoren når du svinger rundt en kurve. Det peker foran deg og mot utsiden av kurven fordi du går fremover, men momentum ønsker å ta deg av veien. Akselerere hardt, og du mister trekkraft og glir i momentet – vektoren peker hardt mot utsiden av kurven mens du glir av veien. Det er det samme som om du hadde truffet is på en kurve – du mister trekkraften og bilen går dit momentum og tyngdekraften vil at den skal gå.

Sette det sammen…

I lys av eksemplet ovenfor der vi mistet trekkraft på en kurve, er det lett å forstå at mer trekkraft vil holde oss i den retningen vi ønsker (ganske enkelt fordi tap av trekkraft hadde motsatt effekt). Vi oppdaget også at økt akselerasjon gir forbedret trekkraft – opp til et punkt.

Derfor, hvis vi akselererer bare litt, utnytter vi forbedret trekkraft og omdirigerer vektoren effektivt for å peke mer mot ønsket kjøreretning og vekk fra utsiden av kurven. Dette er grunnen til at erfarne motorsyklister vil bremse litt ved å gå inn i en kurve og akselerere gjennom kurven – det hjelper dem med å “holde seg” til veien med mer trekkraft.

Prøv det selv …

Her er et eksperiment for å bevise poenget. Kjør med en jevn fot rundt en kurve du reiser ofte og legg merke til hvordan det føles. Kjør deretter rundt kurven neste gang, bare kyst litt og se hvordan det føles. Deretter bruker du liten akselerasjon neste gang du kjører rundt kurven. Du vil merke forskjellen mellom de tre tilnærmingene, og det vil overbevise deg om at begrenset akselerasjon fremmer trekkraft i en kurve.

Igjen, av alle kjøretipsene, denne er ikke intuitiv, men det er sant at akselerasjon gjennom kurver gir en større sikkerhetsmargin på grunn av forbedret trekkraft.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta