Definere forventninger fører til produktivitetsakselerasjon

D

Når ansatte vet hva lederne forventer av dem, er det mer sannsynlig at de føler seg knyttet til arbeidsgiverne. Dette er et av funnene i Gallup Q12, en undersøkelse som måler tolv viktige forventninger ansatte trenger for å føle seg engasjert på jobb. Gallup oppdaget at “engasjementspoeng viser at de med høye Q12 -score viser lavere omsetning, høyere salgsvekst, bedre produktivitet, bedre kundelojalitet og andre manifestasjoner av overlegen ytelse.” (1)

For å se hvordan Q12 fungerer i den “virkelige verden”, la vi ut hvert av de tolv spørsmålene på sosiale medier og analyserte resultatene. I denne artikkelserien vil du finne ut hvorfor ansattes engasjement er viktig.

Q12, spørsmål nummer én, “Vet du hva som forventes av deg på jobb? “

Ellen, administrerende direktør ved en lokal høyskole, hadde ansvaret for institusjonens opplæringsavdeling. Fordi hun var overlatt til seg selv, spurte hun ofte om toppledelsen la merke til innsatsen hennes. Ellen mottok svaret hennes under et ledermøte da veilederen fortalte at organisasjonen lanserte en helt ny servicemodell. De inviterte Ellen til å stå for treningsarbeidet, og fløy henne til et tredagers seminar om Exceptional Service. Ellen delte: “Jeg lærte mer i det programmet enn på alle workshopene og seminarene jeg noen gang hadde deltatt på, og var i stand til å hjelpe til med å lansere en utrolig servicemodell som er i bruk den dag i dag. Arbeidsgiveren min investerte i meg, og det gjorde alt forskjellen.”

Hvorfor fungerte dette? Ellens arbeidsgiver investerte ikke bare i henne ved å sende henne til trening, de lot henne også bruke sine ferdigheter, kunnskaper og talenter på en ny måte. Når ledelsen satte store forventninger til henne, økte de hennes selvtillit. Denne nye rollen ga henne også muligheten til å ta mer ansvar og skapte dermed en vinn/vinn -situasjon – selskapet fikk en mer allsidig medarbeider, så vel som en vellykket ny servicemodell for selskapet, og Ellen innså at ledelsen la merke til og satte pris på innsatsen hennes.

Forfatter, foredragsholder og journalist, Caitlin, begynte sin karriere som reporter for et stort, nasjonalt dagblad. Da Caitlin befant seg i et så tøft og konkurransedyktig miljø, skjønte det at det å lage forsiden var som å bestige Mount Everest. Hun oppnådde toppen av sine profesjonelle sysler da en av artiklene hennes endelig kom til det ettertraktede stedet på forsiden. Like etterpå mottok Caitlin et håndskrevet notat med ett ord fra administrerende redaktør som bare sa: ‘Storslått’. Selv om dette skjedde for flere tiår siden, deler Caitlin: “Det fikk meg til å føle meg dypt takknemlig for at jeg kunne kutte det på det nivået og at noen med så høye standarder likte arbeidet mitt. Jeg var heldig at han var følelsesmessig sjenerøs nok til å dele den rosene med meg . Jeg har den sedlen fremdeles og setter stor pris på den. Ros er svært sjelden i min virksomhet. “

Hvorfor fungerte dette? Nøkkelpunktet i denne historien er at en hendelse som skjedde for flere tiår siden fortsatt hadde så stor innvirkning. Det transformerende øyeblikket i Caitlins karriere skjedde med et enkelt ord, ‘Magnificent’. Selv om det forventes i forlagsverdenen at journalister skal gjøre sitt beste for hver artikkel, er det viktig å erkjenne at denne innsatsen gjøres av mennesker som trives med oppmuntring fra sine overordnede. Det er kritisk å få de ansatte til å gjøre ting riktig og å gjenkjenne dem med oppriktige rosende ord.

Når ansatte har en klar forståelse av hva ledelsen forventer av dem på jobben, utmerker de seg. Investering i opplæring og nøyaktige stillingsbeskrivelser er viktige komponenter for å møte og overgå forventningene i organisasjonen. Når du lar dine ansatte gjøre det de gjør bra, og tar deg tid til å gi dem ærlig og oppriktig ros for deres innsats, vil du få et mer produktivt, glad og engasjert personale.

###

(1) Thackray, J. (2001, 15. mars). Tilbakemelding på ordentlig. Gallup Management Journal.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta