Er et akselerert matematikkkurs passende for din begavede og talentfulle student?

E

Høres barnets akselererte matematikkprogram for de begavede og talentfulle elevene ut som det jeg skal beskrive?

De fleste skoler har en form for evnegruppering eller sporing, vanligvis to til fire grupper eller nivåer per klasse. Den mer dyktige gruppen kan enten gå raskere, gå dypere eller gjøre begge deler.

Den nåværende trenden:

Av en rekke årsaker er den vanligste tendensen i akselererte mattetimer å flytte disse gruppene veldig raskt gjennom materialet på et nivå som knapt er dypere enn den vanlige gruppen, og ender vanligvis opp to hele år foran ungdomsskolen (det vil si 7. klasse). Algebra 1).

Denne typen akselerasjon, som fører til høyskoleberegning i 11. klasse, kan være egnet for elever på topp 0,1 % i matematikkferdigheter, kanskje til og med en mindre gruppe enn det.

For de fleste elever i den begavede og talentfulle gruppen beveger de seg gjennom materialet for fort og for ungt til å mestre det, og ettersom abstraksjonsnivået øker raskt på videregående, et sted rundt precalculus «treffer de ofte veggen». Det vil si at før eller siden har vi akselerert våre flinke studenter til inkompetanse.

Hva er riktig berikelse for begavede studenter?

Den ideelle berikelsen for dyktige studenter er å jobbe bredere og dypere, ikke nødvendigvis å bevege seg raskere gjennom emnene. Hvis du har en begavet tredjeklassing, vil han eller hun ha mest nytte av berikelse i det samme emnet som de vanlige barna kjemper med, multiplikasjon.

Han eller hun kunne gjøre mer, gjøre vanskeligere og mer involverte problemer, mer interessante applikasjoner, lære andre algoritmer (som indisk stil – hvis barnet ditt virkelig er begavet, vil han eller hun elske dette), utvide emnet til eksponenter. i stedet for å fly gjennom de samme enkle tingene som de vanlige studentene gjør på tre uker og deretter gå videre til et annet emne.

Gå videre:

Sikkert vil en begavet klasse også gå raskere. Jeg ville være svært mistenksom overfor akselerasjon utover ett år over klassetrinn i de fleste tilfeller, og hvis det er en måte å unngå dette og fortsatt ha barnet ditt i en god klasse, ville jeg gjort det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta