Få hår som alle vil bli forelsket i i vinter!

F

Våkn opp om morgenen og åpne gardinene til en tåkete, tåkete morgen; det er en kulde i luften, og tiden for å begynne å samle seg er her – vintrene er her! Og selv om det er mange ting å elske om vintrene – dampende kopper te, varme suppeskåler og en overflod av frukt og grønnsaker, er dette også tiden du trenger å ta litt ekstra vare på hår og hud. Vintersesongen kan vise seg å være ganske brutal og er ofte den tiden du mister mye hår, hovedsakelig fordi du ikke tar vare på det ordentlig.

Her er noen av tingene du må huske på om vinteren, for å sikre at du har hår som alle vil bli forelsket i!

  • Vask bare når det er nødvendig – Håret og hodebunnen har olje – i fet hår er det et overskudd, i tørt hår er det mindre enn det som trengs. Men hver gang du vasker håret med sjampo, vasker du bort alle de naturlige oljene i hodebunnen, og etterlater håret tørt og sprøtt. Om vinteren er det viktig at du vasker håret ditt bare en eller to ganger i uken, og helst med en sjampo som er paraben- og SLS/SLES -fri.
  • Olivenolje eller kokosolje – Det spiller ingen rolle om du velger den luksuriøse jojobaoljen, den utsøkte ekstra jomfruolivenoljen eller den pålitelige kokosnøttoljen – du må sørge for at du oljer håret ditt før hver sjampoøkt. Hvis du er i humør til å skjemme bort håret ditt, kan du til og med legge til noen dråper eterisk olje som rosmarin, som er bra for håret. Alternativt kan du se på ayurvediske oljer med godhet fra brahmi, bhringaraj, amla og andre urter. Uansett hvilken olje du velger, må du varme den opp litt og deretter massere den inn i hodebunnen og hårets lengde. La oljen gi næring til håret i minst 30 minutter, før du vasker det av.
  • Tilstand først, vask andre – Mange har en tendens til å vaske håret med sjampo først og deretter konditionere. Men hvis du går til noe godt hår- og hudklinikk , sjansen er stor for at de vil fortelle deg å gjøre det omvendt. Når du konditionerer etter sjamponering, er det en sjanse for at alle balsamene ikke vaskes bort; dette kan føre til at skitt og skitt setter seg fast i disse balsampartiklene, noe som kan føre til hårskader. Men hvis du bruker balsam først og lar næringen trekke inn, vil sjampoen vaske alt overflødig, og etterlate håret sunt og mykt!
  • Varmt vann eller lunkent? – Selv om det kan føles deilig å stå under en varmtvannsdusj en kald vintermorgen, føles håret ditt kanskje ikke så godt. Har du noen gang lurt på hvorfor du bruker varmt vann til å vaske fet oppvask – fordi varmt vann vil fjerne spor av olje raskere og mer effektivt. Så naturlig, når du heller varmt vann på håret, blir alle naturlige oljer vasket av, noe som gjør håret tørt og sprøtt, samtidig som hodebunnen blir tørr og utsatt for flak. Uansett årstid er det best at du holder deg til lunkent vann for håret.
  • Skjul disse stylingsverktøyene – Vintrene er den tiden på året, da håret ditt allerede føles veldig delikat; så når du bruker sterke kjemikalier eller stylingsverktøy som bruker ekstrem varme, utsetter du dem for mer potensiell skade. Så, bare for vintermånedene, hold disse stylingsverktøyene og stylingproduktene borte og bruk dem bare når du virkelig trenger dem.
  • Skjem bort håret ditt – Dette er også sesongen for å skjemme bort håret ditt – enten du vil massere håret ditt med litt varm olje eller gå alt for et skikkelig hårspa, så gjør det. Du kan bruke et hårserum eller til og med en olje over natten for å sikre at håret får den fuktigheten det trenger. Basert på din hårtype kan du også se på hårmasker, laget med aloe vera, yoghurt eller egg, da disse kan gi dyp hydrering.

Til slutt, som tilfellet er med enhver sesong, må du sørge for at du drikker rikelig med vann og spiser tilstrekkelige mengder frukt og grønnsaker, da de gir næring som kreves innenfra.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta