Finne frimurere i USA – hva resultatene sier

F

Hvordan studerer du frimurerne? Vel, du kan slå opp deres kultur, deres hemmeligheter eller du kan undersøke hvordan de faller på et kart. Og internett kan hjelpe oss med det.

Et søk etter ‘Free masons’ på et kartsøkested for USA avslører mest aktivitet på nordøstsiden der engelskmennene først slo seg ned, delstatene Vancouver, Connecticut, Indianapolis, Massachusetts og New York State. Den eneste staten som er nevnt på vestsiden er California.

Et søk etter Washington avslører Templets hus eller Høyesterådet to ganger. Det meste som dukker opp er forskjellige hytter rundt DC.

I New York er hyttene ganske sparsomme og sentrerer mer om Jersey City. Når vi zoomer ut finner vi oppmerksomheten til Connecticut- og Washington-hyttene i stedet – New York-hyttene er sannsynligvis ganske små. Zoomer vi ut lenger finner vi ut at det er en hytte med kinesiske frimurere i Montreal. Senteret ser nå ut til å være Massachusetts – kanskje de har mange mindre hytter, slik at resultatene ikke vises umiddelbart. Og zoomer ut så langt vi kan gå, og vi kan se de eneste stedene som virkelig betyr noe, er London og østsiden av Amerika.

Når du sammenligner det med et annet land som britene hovedsakelig migrerte til Australia – finner vi at fritt murverk ser ut til å finnes i nesten alle byer i Australia, så det spredte seg mye mer enn USA.

Merkelig nok er begrepet ‘frimureritual’ mer utbredt, som om legenden om fritt murverk er større enn dens praksis. Vi har nye referanser i Colorado, Oklahoma og Ohio. Området rundt Florida ser ut til å være tomt for frimurere, det samme gjør Idaho, Utah og Arizona. Søkebegrepet “frimurerkonspirasjon” ser ut til å sentrere rundt Ohio, merkelig nok rundt en spilleautomat med samme navn, så kanskje legenden har vokst fra fakta.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta