Grunnleggende prinsipper for kinematikk

G

Elevene ble bedt om å beregne den maksimale høyden ballen nådde når den ble kastet opp med en hastighet på 6 meter per sekund. På samme måte beveger en morgenvandrer seg på en halvsirkulær bane med en radius på 35 meter. Hvis han starter i den ene enden av banen og når i den andre enden, ble de bedt om å beregne tilbakelagt distanse og også forskyvningen.

Analysen av bevegelse av kropper studeres bredt i en gren av fysikk kjent som mekanikk.

Kinematikk tar for seg veien til bevegelige kropper. Årsaken til deres bevegelse er ikke studert i kinematikk. Bevegelsen til et kjøretøy på en rett vei er et eksempel på bevegelse i én dimensjon. Prosjektilets bevegelse på jordoverflaten er et eksempel på bevegelse med jevn akselerasjon i to dimensjoner. En cricketball kastet av en feltspiller er et eksempel på et prosjektil.

En partikkel eller et objekt sies å være i bevegelse hvis den inntar forskjellige posisjoner på forskjellige tidspunkter. Ellers sies det å være i ro.

En endring av posisjon i en bestemt retning er kjent som forskyvning. Avstand er definert som den totale banen som er tilbakelagt av et objekt i en hvilken som helst retning. Forskyvning på den annen side er den korteste avstanden i en bestemt retning.

Hvis et kjøretøy kjører en avstand på 150 kilometer på tre timer, er hastigheten 50 kilometer i timen. Hastigheten til et kjøretøy er hastigheten i en bestemt retning. Hastighet (v) er gitt av formelen, forskyvning (s) / tid

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta