Hva du skal gjøre når håret til Shih Tzu faller av

H

Det kan være veldig plagsomt når du innser at håret til vakre Shih Tzu faller av raskere enn det burde. Shih Tzu’s feller vanligvis svært lite, det er en av grunnene til at de er en så flott rase å eie. Men de kan også være mer utsatt for følsomhet for mat og kjemikalier enn andre hunder.

Hvis du merker mer hår på møblene, klærne, osv., eller til og med hårklumper som faller ut, eller hvis hunden din klør holder henne våken om natten, så ta hunden til veterinæren. Jeg tok henne med til veterinæren og ble fortalt at hunden min var allergisk mot noe, men de var ikke sikre på hva. De ga meg kortisonpiller som jeg brukte de første gangene til jeg skjønte at dette ikke løste problemet. Så begynte jeg detektivarbeidet mitt, og det er det du også bør gjøre.

Først så jeg på kjæledyrmaten hennes. Det var mat av høy kvalitet. Vi matet henne alltid vått og tørt. Men jeg følte likevel at dette sannsynligvis var synderen; sammen med mannen min som mater henne utklipp av tallerkenen hans. Det siste var enkelt å rette opp. Jeg overbeviste ham ganske enkelt om at hennes kløe og tap av hår ikke var verdt den lille tilfredsstillelsen han fikk fra å mate henne fra tallerkenen hans. Å finne riktig mat for henne ville vært en annen sak.

Jeg undersøkte på nettet og fant ut at mange hunder er allergiske mot korn, hvete, den slags. Jeg trengte å finne en mat laget hovedsakelig av protein med litt grønnsaker; svært lite korn hvis noen. Jeg leste at mange hundeeiere kjøper ferskt kjøtt og grønnsaker fra supermarkedet og tilbereder det ferskt. Jeg ville egentlig ikke gjøre det, så jeg fant et hundemat som passet perfekt. Navnet på denne maten er Evo. Dette hundefôret er kornfritt og har 95 % protein, resten er grønnsaker. Den kommer i vått og tørt. De har også kornfrie godbiter. Fra begynnelsen av å prøve dette fôret sluttet hunden min å klø nesten umiddelbart.

Vær også klar over hva slags kjemikalier hunden din utsettes for. Noe så enkelt som gulvrens eller voks har kjemikalier som kan forårsake en allergisk reaksjon hos hunden din. Vær oppmerksom på at innåndede kjemikalier kan forårsake samme type reaksjon. Er hunden din utsatt for sigarettrøyk eller kjemiske luftfriskere? I så fall kan dette være årsaken til hundens hårtap og kløe. Prøv å bruke grønne rengjøringsprodukter som er giftfrie og biologisk nedbrytbare. Du kan finne alle typer rengjøringsmidler som er giftfrie; fra møbelpolish til grønn-ovnsrens. De er like effektive og vil holde hjemmet ditt og kjæledyret ditt trygt. Selvfølgelig, hold alltid hunden din unna sigarettrøyk.

Etter å ha byttet mat til hunden min, har det tatt omtrent tre måneder å merke at håret hennes endelig vokser ut igjen. Hun ser så mye sunnere ut og øynene hennes er lyse, ikke matte. Jeg oppfordrer alle som opplever dette problemet med hunden sin til å gjøre sitt detektivarbeid for å finne ut årsaken. Inntil du finner ut årsaken til kløen, prøv å bruke et homeopatisk, reseptfritt legemiddel spesielt for kløe. Husk at kjæledyret ditt er helt avhengig av deg for dets velvære.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta