Hva en internett nybegynner bør vite om gratis domenenavn

H

Hvis du er en nybegynner på World Wide Web, er det svært viktig for deg å få riktig informasjon om gratis domenenavn, slik at du ikke faller til feil side – for hvert problem er det positive og negative sider. Selv om du faktisk kan få et domene gratis, er det noen domener du ikke bør se igjen, bortsett fra at du er online for å ha det gøy.

Det er to hovedtyper domener-et toppdomene (TLD) og et underdomene. Førstnevnte er den direkte nettadressen du ser her og der, mens sistnevnte er avledet fra førstnevnte. For eksempel er ‘buy.com’ en TLD mens ‘go.buy.com’ er et underdomene. Som et resultat av dette bør du kunne finne ut hvilken type gratis domene du får, enten det er det tidligere eller sistnevnte.

Du kan få en TLD ved å registrere den hos en ICANN (Internet Corporation for tildelte navn og numre) akkreditert registrator, og det er et gebyr knyttet til prosessen. På den annen side, hvis du vil ha et underdomene, trenger du bare å kontakte en TLD-eier for å opprette et for deg. En annen forskjell mellom de to er at en TLD kan fornyes hvert år, mens den andre kan være gratis for livet. Men før du mister hodet av spenning på grunn av ‘gratis for livet’, må du vite den store ulempen med et underdomene – du har ikke full kontroll over det. Hva er implikasjonen av dette? Implikasjonen er at du har lov til å administrere nettstedet i henhold til skjønnet til eieren av domenet. Så mange beslutninger om grunnleggende spørsmål som layout av sider, typer annonser, bruk av båndbredde, lagring av filer og så videre, tas av eieren. Den verste delen av det er at du ikke har tilgang til Domain Name System (DNS) som brukes strengt for administrasjon av domener.

Videre er det ingen garanti for at nettstedet ditt vil være tilgjengelig hele tiden fordi du vil ta en del av båndbredden som vil bli tildelt eieren. Faktisk kan du våkne opp en dag og oppdage at nettstedet ditt har forsvunnet på nettet uten grunn. Som et resultat av dette, er det tilrådelig for deg å holde deg borte fra et underdomene bortsett fra at du flyter et nettsted for moro skyld. Men hvis du starter et bedriftsnettsted, er det tilrådelig for deg å registrere et navn, og det er ikke dyrt å gjøre det. Du kan også se etter en webhotellplan med et gratis domenenavn, for etter at du har registrert et navn, må du være vert. Imidlertid er det veldig viktig for deg å forholde deg til en anerkjent leverandør av registrar-cum-web hosting, slik at din online tilstedeværelse vil bli en suksess.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta