Hva kan bringe en økonomisk boom til India?

H

Hvor ille er ille? Eller for den saks skyld hvor mye sukker det er i sødme, egentlig? Kanskje vi sjelden slutter å tenke. Dårlig eller godt er mer eller mindre absolutt for oss, og vi avstår ofte fra å undersøke årsakene deres nærmere. Personlig helse er imidlertid et område som vi ikke overlater til tilfeldighetene. Så hvorfor skulle vi ikke gjøre det samme med vår økonomiske og økonomiske helse?

Når jeg snakker om ‘vår’ økonomiske og økonomiske helse, er det altomfattende, fra personlig økonomi til økonomien i landet på makronivå. La oss tillate oss et blikk rundt de nåværende økonomiske hendelsene.

· Økonomien i landet tar juling. De økonomiske grunnleggende er i en beklagelig tilstand.

· Rupien er i en tilstand av uhindret fritt fall og inflasjonen beveger seg raskere opp enn et stjerneskudd.

· BNP -veksten opplever uro og bedriftens ytelse er i beste fall gjennomsnittlig.

· Aksjemarkedet er usikkert og tregt og opplever rystelser nå og da.

· Sysselsettingssituasjonen er slett ikke oppmuntrende, ettersom det har vært kutt i jobben overalt.

· EMIs beveger seg i takt med inflasjon og drivstoffkostnader som en luksusvare.

Så hva gjør man med økonomien? Fortvilelse? Fordype deg i dypet av absolutt pessimisme?

Eller skal vi flittig utforske sølvforingene rundt de illevarslende skyene av dysterhet. Newtons tredje lov om bevegelse “hver handling har en lik og motsatt reaksjon” er noe som kan inspirere oss til å lete etter det gode som utvikler seg etter det onde. La oss se på noen potensielle utviklinger som kan bringe dagene med “India Shining” tilbake til økonomien vår.

I. God monsun: En god monsun er et forspill til utsiktene til en god høst. En rikelig avlingskurv vil lette presset på matvarepriser og hjelpe matinflasjonen til å finne føttene. Dette vil tilsynelatende føre til et filipp i økonomisk vekst.

II. Global økonomi: USAs økonomi trekker sakte tilbake til normalitet, og den europeiske økonomien har også snudd etter å ha holdt mennesker rundt om i verden på tenterhooks. Dette gjenspeiles i smilene i IT -sektoren, og eksportørene deler også smilet, takket være bedre utsikter for eksport.

III. Kinas nedgang: Kina har vært ledende i investeringsdrevet vekst. Langsomt har gjennomsnittsloven begynt å innhente denne globale giganten, og det er en markant nedgang i vekstmønsteret. Dette har ryddet scenen for lanseringen av et vekstpotensial som er mer forbrukerdrevet, og det direkte nedfallet av dette fenomenet er mykningen av prisene på forbrukerprodukter. Dette vil uten tvil bringe smil på ansiktet til den store indiske forbrukeren også.

IV. Oljepriser: Oljeprisene har vært det mest foruroligende elementet i den samlede økonomiske krisen. Politikerne ville kanskje gi noe for å få denne avviket til å forsvinne. Kanskje har deres ønsker blitt oppfylt. Forbedringer i utvinningsmetodene for skifergass har ført til at USAs avhengighet av petroleum er redusert. Den naturlige konsekvensen av en slik hendelse er korreksjonen av de globale oljeprisene, og dermed lette presset på statens tilskuddsregning som gir mer penger til annet utviklingsarbeid.

V. Lederskapsendring: En av de største bekymringene som økonomene og industrimennene uttrykker, er den regjeringens feilaktige håndtering av den økonomiske situasjonen som fører til denne situasjonen. Et nytt regime kan kanskje bringe inn nye ideer og initiativer for å få økonomien til å snu og bli en mest robust enhet blant de globale økonomiene. En samlet innsats fra alle kanter vil definitivt gi gevinster for økonomien, og når valget nærmer seg folk har nok grunn til å være optimistisk om fremtiden til den indiske økonomien.

Det er ingen lås uten nøkkel. Det er ikke noe problem uten en løsning. La oss beseire dette økonomiske problemet med stor tillit.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta