Hvordan elektriske biler fungerer

H

En elbil, som navnet antyder, er en kjøretøytype som beveger seg med batterier i stedet for flytende drivstoff som diesel eller bensin. Konseptet er veldig gammelt, men det har fått fart sent på grunn av faktorer som behovet for grønne biler, billigere transportmidler og ren innovasjon.

Ved bare observasjon ser en elbil ut som alle andre biler, men en grundig undersøkelse av drivkraften og motorsystemet vil avsløre et annet sett med komponenter.

Elbilen består hovedsakelig av en elektrisk motor, en kontroller og et sett med batterier.

Elektromotoren beveger bilen akkurat som motoren i en startmotor får den til å snu. Det er det viktigste middelet som bilen er i stand til å bevege seg rundt. Kontrolleren er et sett med enheter som overvåker og leverer strøm til motoren.

Kontrolleren klarer i utgangspunktet akselerasjonen; sender mindre spenning når sjåføren slipper foten fra strømmen, noe som resulterer i lav hastighet for kjøretøyet. Kontrolleren sikrer også at så snart føreren tråkker på bremsene, reduseres akselerasjonen automatisk.

Kontrolleren fungerer som en bryter, og slår batteriforsyningen på og av. Men det er mer enn det. En sjåfør kan ha forskjellige akselerasjonsnivåer og ikke bare full eller ingen akselerasjon. I disse tilfellene vil kontrolleren intelligent overvåke trykk på pedalen og levere den nødvendige strømmen tilsvarende.

Batterisettet gir strøm til moo -en til å snu for å få bilen til å bevege seg.

En elbil bruker minimale mekaniske systemer og er derfor stille og jevn i bevegelse.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta