Hvordan forbedre fotballakselerasjonen din

H

Føler du som trener viktigheten av akselerasjon i fotballspillet, men på grunn av overbelastning av informasjon der ute, vet du ikke hvem du skal lytte til eller hvilke metoder du skal følge?

Jeg klandrer deg ikke. Ifølge forskning trener de fleste fotballtrenere der ute i dag frivillig et lag, noe som betyr at du i mange tilfeller sannsynligvis er forelder til en av barna i laget. Så når dette er sagt, har du en vanlig jobb ved siden av, og du har rett og slett ikke tid til å bruke timer på å lese og forske på for å finne nye metoder.

Alt du trenger å gjøre er hva idrettsutøvere i dagene hovedsakelig fokuserte på (og nesten utelukkende) på, og det er … SPRINT.

Du trenger ikke å bruke motstandsbånd, fallskjerm eller andre fancy ting, du trenger bare å stille utøverne opp ved siden av hverandre, og deretter på kommandoen din, sprint til punkt B.

Når du snakker om hastighet og hvordan du kan forbedre den, er det visse fysikklover du tenker på. Den sannsynligvis viktigste er å lære spillerne å bruke mer kraft på bakken. Dette kan høres ekstremt vanskelig ut, og det kan være det, men bare følg øvelsene her nedenfor, og jeg lover deg at du får spillerne til å bruke mer kraft på bakken i starten, noe som vil resultere i forbedret akselerasjon og det viktigste av alt, disse øvelsene er morsomme.

Faktisk kan du til og med ha gjort disse før uten å tenke på fordelene.

Når jeg diskuterer akselerasjon for fotballspillere, pleier jeg å sette opp en avstand på 15-30 meter. For noen år tilbake viste en langtidsstudie på engelske Premier League-spillere at den mest tilbakelagte distansen i en fotballkamp er mellom 10-30 meter, og derfor din evne til å plukke den opp så fort som mulig, bremse og endre en retning, og deretter akselerere igjen, er sannsynligvis de viktigste aspektene ved fotballhastighet (i denne leksjonen, hvor vi bare skal fokusere på akselerasjon, og vil forlate retardasjon og retningsendring for en annen dag).

For å oppsummere det, bør du ikke ha spillerne sprint i 50-60 meter, i hvert fall ikke nå. Hvor som helst mellom 10-30 meter er flott (gå med 10-15 meter i begynnelsen).

Når du snakker akselerasjon mot toppfart, er det viktig å vite at akselerasjon handler om å skape en vinkel, den fremoverlente. Så nedenfor finner du noen forskjellige varianter av starter å bruke med spillerne dine, og disse starter vil skape den fremoverlente med spillerne dine.

Her er de forskjellige utgangsposisjonene:

Forskjøvet

Den ene foten foran og den andre bak. Posisjonen de er i når de er klare til å løpe. Standing Track & Field starter i utgangspunktet.

Fallende start

La spillerne stå høyt og holde en rett linje gjennom kroppen. Fortell dem deretter å beholde den linjen og falle fremover, og akkurat som de føler det begynner å bli skummelt og de har lyst til å falle til bakken, er det da de eksploderer og løper ut i 10-30 meter.

Pushup -posisjon

La spillerne ligge i en start pushup -holdning (øverst i bevegelsen, rette armer og en rett kropp). Etter signalet ditt eksploderer de derfra så raskt som mulig. Viktig her er at de ikke skal stå rett opp og deretter løpe. Fra startposisjonen bør de prøve å komme frem så raskt som mulig, og når de gjør det, vil de lage den fremoverlente som er så viktig for å lære en spiller å bruke mer kraft og forbedre akselerasjonen.

Som en siste note, blir hurtighetstrening alltid utført rett etter en skikkelig oppvarming bestående av mobilitet og fleksibilitet, noen aktiveringsøvelser sammen med noen løping og hopp over øvelser.

Når det er sagt, utføres alltid hurtighetstrening i begynnelsen av en øvelse, og sørg for at spillerne dine har kommet seg mellom startene. Fotballhastighetstrening utføres i hviletilstand. Hvis du utfører mange reps med lav hvile i mellom, er det kondisjonering og vil ikke gi maksimal hastighetsresultat, så enkelt er det.

En god tommelfingerregel er at for hver 10 meter spillerne løper, vil de hvile 45-60 sekunder før de gjentas. Så hvis de løper 30 meter, bør de hvile 135-180 sekunder før neste rep. Ikke ignorere dette, det er en veldig viktig regel å følge!

Bruk disse tipsene, og du vil se store forbedringer med spillernes fotballhastighet!

Lykke til!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta