Hvordan forbedre motorsykkelens start og oppvarming, tomgang og akselerasjon

H

Etter å ha lyttet til mange års klager fra kunder om deres manglende evne til å takle dårlige Gold Wing -symptomer og den nådeløse utnyttelsen av mange verksteder tilbake på åttitallet, ble vi tvunget til å studere problemet. I 1990 ble en løsning presentert skriftlig som ble delt ut til kundene mine uten noen forpliktelse fra leserens side til å kjøpe noe. Vi mottok hundrevis av takk fra kunder og de som aldri kjøpte deler fra oss, men tok seg tid til å skrive. De som gjorde erstatningen basert på løsningen vår og justerte motorene sine, eliminerte en hel rekke problemer, inkludert utbrenthet av pakninger på hodet, og i løpet av årene har vi mottatt mange erklæringer om sterkt forbedret kjørelengde og generell ytelse.

AIR CUT-OFF VENTIL

Luftavstengningsventilen er en ekstremt viktig del av drivstoff / luftinntakssystemet som ofte blir savnet selv av kompetente mekanikere, hvorav de fleste ikke engang er klar over eksistensen eller hvordan det fungerer. Over tid vil luftavstengningsventiler stivne, perforere og/eller gå i oppløsning, og etterlate motorsykkelen din i et permanent magert, lavt turtall (0-2200).

De fleste tidligere motorsykler av typen Honda, Kawasaki, Suzuki og Yamaha bruker luftavstengningsventiler. Hver Honda CB650, CB750, CB900 og GL1000 har en, plassert i luftinntaksslangen mellom luftfilterboksen og manifolden. GL1100 har fire, plassert i den øverste luftinntakspassasjen til hver forgasser, og hver GL1200 har en plassert i plenumboksen under luftfilterboksen som ligner på GL1000.

Disse ventilene er “luftblokkere”, sammen med forgasserens o-ringer, som tjener til å begrense luftstrømmen, og øker drivstoff-luft-blandingsforholdet når karbidglassene er i det nedre turtallsområdet, opp til lukket, slik at maskinen starter og tomgang jevnt med nesten ingen kvelning og akselerere raskt, uten snubling eller nøling.

Når typisk start krever kraftig og langvarig kvelning for å holde sykkelen i gang, når stalling og nøling oppstår selv om den er “oppvarmet” og når tilbakeslag dukker opp mens gassen er slått av under cruising, vil de fleste begynne å lure med luftskruene for å prøve å overvinne problemet, bare gjøre det verre sammen med å redusere gassstanden.

Å kjøre med dysfunksjonelle luftavstengningsventiler kan forårsake alvorlig motorskade eller svikt. Når ventilene er dysfunksjonelle, trekker motoren nesten total luft inn i det lave turtallsområdet gjennom karbohydrater og videre til forbrenningskammeret. Drivstoff-luft-forholdet er ekstremt dårlig med antennelse lenge før det normale fyringspunktet på 38 til 40 grader, og genererer en enorm mengde varme, uten strøm, som er fanget en lengre periode i sylinderen før avtrekksventilen åpnes .

Denne varmen går hovedsakelig opp gjennom sylinderhodet, forbrenger gradvis hodepakningene og lar motorens kjølevæske (frostvæske) sive inn i motoren. Du kan lett oppdage når du er i trøbbel av en blåhvit eller hvit røyk ved første start av motoren. Ikke la det være i fred. Bytt toppakninger umiddelbart, ellers kan du ta ut lagrene i bunnenden og ødelegge motoren.

For de av dere som installerer nye eksosanlegg, vil du misfarge hodepipene dine, enten blå (lean state) eller gull (rich state) hvis skiltene ignoreres. Du ødelegger rørene dine med Blueway eller Blue-Off, men vær forsiktig så du ikke gnir krom, bare dup forsiktig. Disse ødeleggende forbindelsene finnes vanligvis hos en Harley-forhandler eller en Harley-orientert ettermarkedsbutikk.

Honda originale rør, som mange Yamaha -rør, har en dobbel vegg for en del av hode -røret som maskerer misfarging – men maskerer også en dårlig melodi. Selv om rørene dine er originale og fremdeles i god form, ikke tro at du er trygg hvis motorsykkelen din har noen eller alle dysfunksjonelle luftavstengningsventiler som kjører og utfører egenskaper.

Hvis din Gold Wing fra 1975 til 1987 ikke får 20 til 23 kilometer per liter (20-23 kilometer per liter), har du et av de mest åpenbare tegnene på problemer. Det er sannsynlig at luftskruene dine er blitt trukket tilbake for å prøve å overvinne effekten av dårlig løping, snubling, start, stopp og stopp.

INSTALLASJONSRETNINGSLINJER

Se håndboken for Clymer, Haynes eller Honda verksted for plassering og installasjonsprosedyrer.

Bytt ut luftavbryterventilen/-synkroniser deretter alle fire forgasserne til vakuumnivået på forgasseren nr. 3 ved hjelp av et kvikksølvkarbo-synkroniseringsverktøy (karbo-pinne) eller vakuummåler-synkroniseringsverktøy. Nummer 3 -karbohydrater er den faste forgasseren som er satt på fabrikken.

IKKE forsøk å sette på øret eller bare ved å gjette, ettersom resultatene kan være alt fra patetiske til katastrofale.

IKKE avvike fra bokinnstillingene i din Honda, Clymer eller Haynes manual. Visere mennesker enn oss alle designet dette meget effektive og effektive inntaks- og forgassingssystemet.

For ytterligere å sikre mot ytterligere vakuumtap, bytt ut de rimelige o-ringene til forgassermanifolden. Vakuumtap kan oppstå der og etterligne effekten av en dårlig luftavstengningsventil. Lim inn et nytt sett med vaselin og sørg for at de er forseglet med en eterkontroll.

© Saber Cycle®

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta