Ny bok avslører hemmelig ligning for å akselerere prestasjoner i alle områder

N

Blue Stileys nye bok The Sum of 4: The Secret Equation to Accelerating Achievement lever opp til løftet, ikke bare for å inspirere og motivere leserne til å nå sine mål, men for å dele sin hemmelige ligning for hvordan den prestasjonen skal skje så raskt og smertefritt som mulig .

Blue har selv brukt denne ligningen mange ganger, og på disse sidene deler han mange personlige historier fra sitt eget liv for å oppnå suksess. Disse historiene spenner fra hvordan han lærte å håndtere en mobber som barn til at han ble et svart belte i kampsport, etterfulgt av en internasjonal modell, en treningscoach, en gründer og nå forfatter. Blå historier underholder samtidig som de illustrerer poengene hans om hvordan de forskjellige komponentene i den hemmelige ligningen kan føre til suksess.

Den hemmelige ligningen er ikke ment å være en hemmelig-lesere trenger bare å oppdage og anvende den. Blue er på forhånd med å forklare at ligningen egentlig bare er enkel matte alle kan bruke. I innledningen sier han:

“Resultatet av å legge til to eller flere tall er definisjonen av en sum. Summen av 4 er et konsept som understreker det faktum at det er flere, om ikke uendelige, måter å nå visse resultater, mål, drømmer eller destinasjoner. Det er som det klassiske formspråket: Det er mer enn én måte å lage et egg på … Det er ingen enkelt måte å gjøre noe på … Å godta denne teorien og lære å tenke effektivt utenfor boksen, og på mer enn én måte er strategi og metodikk bak summen av 4. Det er et enkelt firetrinnssystem, MENTOR, UTVIKLING, UTFØRT og LYST, som hvis den blir implementert riktig, vil finne din mest effektive vei til å akselerere prestasjon. “

Blue går deretter leserne gjennom de fire trinnene i systemet hans, og belyser viktigheten av hver enkelt og hvordan den skal brukes effektivt. Selv om begrepene er enkle, som Blue sier, “tar prosessen tid å dyrke og blomstre.” For eksempel handler mentorskap ikke bare om å finne mentorer som allerede har suksess med det du ønsker å lykkes med. Blue sier: “Hvem du bruker tiden din til, garanterer ikke hvem du blir. Det må være en årsak eller katalysator!” For Blue var den katalysatoren behovet for å finne ut hvordan man skal håndtere en mobber. Svaret var at faren introduserte ham for Reed Sensei, kampsportlæreren som ble Blues mentor. Blå avslører kjærlig hvordan Reed Sensei inspirerte ham mens han også praktiserte tøff kjærlighet for å få ham til å oppnå nivåer han aldri ville trodd han var i stand til. Utover kampsport lærte Blue disiplin, ydmykhet, fokus og mye mer fra sin mentor.

Jeg vil ikke gå i detalj om hva Blue deler om hvert trinn i ligningen, men jeg vil kort nevne at det meste han diskuterer er noe vi allerede vet-så vi kan alle oppnå det. Blått gjør oss bare bevisste på det og fremhever viktigheten, så vi fokuserer gjentatte ganger på det. Som Blue vet fra gjentatte ganger å trene kampsportsbevegelser, er repetisjon nøkkelen til suksess. Det er å forsinke tilfredsstillelsen og være tålmodig til du kan se fremskritt mot målet ditt på grunn av din innsats. Som Blue sier: “Disiplin og konsekvent praksis, igjen og igjen, er hvordan du gjør ditt beste bedre. Gjentagelse gjør deg til en mester!”

Et av mine favorittkapitler i The Sum of 4 fokuserer på fokus. For ofte blir vi distrahert av alt rundt oss. Blått, ved hjelp av eksempler på kampsport, viser hvor lett vi kan bli sparket i ansiktet hvis vi ikke beholder fokus. Han gir klare råd for hvordan vi skal være til stede i nåtiden, slik at vi kan konsentrere oss fullt ut. Han viser hvordan det å være fullt fokusert på bare én aktivitet er “tryggere, mer effektiv og strategisk”, enn å prøve å tilfeldigvis fleroppgaver.

Et annet viktig verktøy Blue tilbyr, er å lære å rydde opp i sinnet ditt. Denne oppgaven er selvfølgelig knyttet til fokus. Blå forteller oss å “La problemene og irrelevante ting stå igjen ved døren, og fokuser på én aktivitet om gangen. Kontroller denne tiden og hva du lar distrahere deg.” Lettere sagt enn gjort, men Blue gir eksempler på hvordan du oppnår det.

I tillegg til sine spot-on-råd og opplysende historier, avslutter Blue hvert kapittel med historiske eksempler på mentor/mentee-forhold som førte til storhet; for eksempel diskuterer han hvordan Apples administrerende direktør Steve Jobs veiledet Facebooks Mark Zuckerberg. Deretter tilbyr han en aktivitet for leseren inndelt i “Tenk” og “Handling” -deler, slik at vi kan gå gjennom det vi nettopp har lært og bruke det på våre egne liv og mål.

Blue Stileys positive, jordnære personlighet skinner gjennom på hver side, noe som gjør Sum of 4 til en glede å lese. Hvem ville ikke lytte til en fyr som har lyktes så godt i formen for fitness og modellering at han ble ansatt som Bowflex -fyr i reklame? Men denne meislede, kjekke entreprenøren er også en veldig menneskelig person som gjør seg sårbar ved å avsløre sine mange mangler. Han får oss til å innse at vi ikke er så forskjellige fra ham, og følgelig når vi lærer hvordan vi bruker summen av 4, kan vi ikke bare nå våre mål, men akselerere vår vei til å nå dem. Blått har overbevist meg. Ta en sjanse og se om Sum of 4 inneholder den manglende ligningen du trenger for å komme dit du vil.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta