Ny bok tilbyr Wall Street et etisk og bevisst nytt liv

N

Enten du er administrerende direktør i et Fortune 500 -selskap, en daghandler, noen med en 401 000, noen som tror at alle på Wall Street er en skurk, eller om du bare ikke bryr deg om økonomien, må du lese Transforming Wall Street fordi det er mye du kanskje ikke vet om kapitalisme i Amerika i dag-og det er grunn til håp. Ja, det er litt lyssky, men forfatteren Kim Ann Curtin mener det også er mye å feire, mange gode mennesker som jobber i finansverdenen og en bedre fremtid for oss alle som kan oppnås når vi vurderer kapitalismen på nytt og begynner å leve bevisst.

Curtin, kjent som “The Wall Street Coach”, satte seg for å skrive denne boken etter en mangfoldig karriere som inkluderte å være driftsleder for en bokhandel, jobbe som administrerende assistent for en administrerende direktør i en bankforening, som personlig assistent for et hedgefond leder, og til slutt bli en personlig og utøvende trener. Tidlig i trenerkarrieren, overbevist om at kapitalismen trengte en dose bevisst liv, bestemte Curtin seg for å gi gratis coaching til folk på Wall Street, og det forteller hun oss: “7. oktober 2008 dro jeg ned for å bringe coachingen min til de som jeg håpet kunne bruke den. Innen et par timer etter at jeg satt der på sementbenken min på hjørnet av Broad & Wall Street, var det noe statisk i luften. Jeg kunne føle spenningen. Jeg spurte en forbipasserende hva som skjedde på og han sa: ‘Markedet er i fritt fall.’ Så begynte folk å nærme seg meg-den typen ledere jeg ikke forventet ville. “

Da aksjemarkedet stupte og den store resesjonen begynte, ble frøene plantet til Curtin for å trene kapitalister om bevisst livsstil, og derfra kom ideen om å skrive denne boken. Hun forsto hvor motbydelig mange mennesker var med Wall Street, da mange uetiske atferd og handlinger ble avslørt i månedene som fulgte, men Curtin hadde også alltid vært en sterk tro på kapitalisme, og hun tror heller enn at de to konseptene som er motarbeidet, kan man gjøre penger og fortsatt gjøre det bra i verden. Utover det mener hun at kapitalisme fortsatt er det beste økonomiske svaret; hun uttaler, “å balansere kapitalismen med å leve bevisst er det som kan og vil forandre vår økonomi, Wall Street og verden.”

En stor og edel tro, men kanskje lettere sagt enn gjort. Likevel er Curtin ikke vrangforestillinger eller en som stoler på fantasieteorier. I Transforming Wall Street begynner hun med kapitalismens grunnleggende, dens grunnlag, og hun skiller fakta fra mytene, og kaster nytt lys-eller rettere sagt avslører det som alltid var der, men ofte oversett på teoriene til Adam Smith og Ayn Rand om hvordan kapitalisme burde fungere og hvorfor disse troene fortsatt er verdifulle og brukbare i dag. Hun inkluderer diskusjoner med professorer som er eksperter på kapitalismeteori og påpeker hva kapitalisme virkelig er kontra hvordan det ofte blir misforstått og forvrengt.

Da hun var overbevist om at hun kunne finne etiske mennesker på Wall Street som forbilder, satte Curtin seg for å intervjue gruppen mennesker hun kaller “The Wall Street 50”, men til slutt fant hun mer enn femti av dem. Dette er etiske mennesker som jobber i finanssektoren-noen av dem nektet å være uetiske og forlot korrupte selskaper på Wall Street, andre har etablert sine egne selskaper med etikk som leder dem, og atter andre prøver å forandre verden ved å bruke kapitalisme for å drive drivstoff ideelle organisasjoner. Curtin brukte hundrevis av timer på å intervjue The Wall Street 50, og utdrag av disse intervjuene er inkludert i boken. Blant de intervjuede er John Bogle, grunnlegger av The Vanguard Group, Bill Ackman, grunnlegger av Persing Square Capital Management, og Jim Rogers, grunnlegger av Beeland Interests. Hun intervjuet også over et titalls mennesker hun omtaler som “Teachers of Consciousness” for å samle tankene sine om etisk livsstil og hvordan kapitalisme kan være forenlig med det. Disse lærerne inkluderer Neale Donald Walsch, forfatter av Conversations with God, Rasanath Das, en tidligere investeringsbankmann som ble buddhistisk munk, og Patricia Aburdene, forfatter av Conscious Money.

Intervjusseksjonene tar opp den største delen av boken og er ordnet etter diskusjonstemaer, inkludert det Curtin kaller Five Practices to Become More Awake: Self-Responsibility, Self/Other Empathy, Emosional Non-Resistance/Present Moment Awareness, The Intern og ekstern reise, og selvbevissthet/oppmerksomhet. Hun diskuterer også med Wall Street 50 hvordan de balanserer det å være kapitalister med å leve bevisst, hva de skal gjøre når de blir moralsk testet, hvilke råd de ville ha for de som kommer inn på Wall Street, og hva de ville gjøre for å bytte Wall Street hvis de hadde tryllestave .

Resultatet av all denne forskningen og intervjuene er et mangfold av synspunkter om hva Wall Street er og hva det kan bli. Ikke alle intervjuobjektene er enige med alle andre, men det gir mye stoff til ettertanke og mange veier å velge mellom som alle kan lede oss i riktig retning. Curtins hensikt er ikke å tilby en “løsning” for Wall Street, men heller å åpne opp for samtalen, å oppmuntre folk til å revurdere definisjonen av kapitalisme og hvordan den fungerer, å sette til side ødelagte følelser og i stedet se de håpefulle mulighetene som kapitalismen tilbyr . Hvis vi alle begynner å tenke og leve bevisst når det gjelder våre egne penger og hvordan de brukes, tror jeg ikke vi kan undervurdere den positive endringen som kan skje. Jeg gleder meg over hvordan Curtin har trukket tilbake “gardinet” på Wall Street sine handlinger for å avsløre ikke bare det dårlige, men alt håpet som finnes. Transforming Wall Street er en solstråle av håp som kommer gjennom vinduet i et støvete rom og lar oss gjenoppdage mulighetene for kapitalisme som alltid var der.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta