Online freelance skrivejobber: 3 måter å unngå svindel

O

Følgende er tre ting du kan gjøre for å unngå elektronisk skrivesvindel, slik at du kan bruke tiden din på å investere i legitime muligheter for å skrive hjemmefra.

Aldri “Skriv gratis”: En av de vanligste svindelen med freelance-skrivejobber på nettet er svindelen med “skriveprøve”. Slik dette fungerer, vil et selskap be om at du skriver et originalt innhold slik at de kan “bedømme skriveevnen din.”

Ikke fall for det. Legitime selskaper ville aldri forvente at du skulle skrive gratis, eller skrive på spesifikasjoner som det heter i bransjen. Hvis de vil at du skal skrive en original prøve for dem, forventer de fullt ut å betale for det.

Så hvis et selskap forventer innhold gratis, selv om det “bare er en prøve for å bedømme din skriveevne”, si “Nei takk” og gå videre.

Betal aldri for stillinger: En annen vanlig svindel med freelance-skrivejobber på nettet er svindel med å betale for potensielle jobber. Vanligvis blir du bedt om å betale medlemskap eller abonnementsavgift for å bli med på et nettsted og være i stand til å få potensielle kunder. Dette er et rødt flagg, rødt flagg, rødt flagg!

Jeg har vært frilansskribent siden 1993, og jeg har betalt for nøyaktig null (0) kundeemner – null. Jeg bryr meg ikke om hvor godt tilbudet høres ut eller hvor lav prisen er, ikke fall for det. Vanligvis blir du bedt om å registrere deg for en testperiode på 3, 5 eller 7 dager for «bare $1,95 eller $2,95».

Til din overraskelse, en uke eller en måned senere, belastes kortet/sjekken for $47 eller $97 – “full medlemsavgift”. Og kickeren – dette vil være en månedlig gjentakende avgift. Og det kan være direkte umulig å få pengene tilbake fordi telefonsamtaler og e-post vil forbli ubesvart og/eller returnere.

Hvis dette skjer med deg, er det beste du kan gjøre å kansellere kontoen din (ja, kansellere den) og sende inn en rapport til riksadvokatens kontor, samt Better Business Bureau.

Hvis du ikke avslutter kontoen din, risikerer du å få kortet belastet måned etter måned før du kan få det stoppet. Og grunnen er at når du registrerer deg for det du tror er den lave kostnaden for 3, 5 eller 7 dagers prøveversjon, med liten skrift er et “lurt” språk som gir tyvene rett til å fakturere deg på en gjentakende basis .

Bare ikke noen gang betal for kundeemner for frilansskriving på nett – noen gang – og du vil unngå dette problemet helt.

Gjør din forskning: Internett er din beste venn når du undersøker muligheter for frilansskriving på nettet. Før du investerer i en mulighet – gratis eller rimelig – gjør leksene dine. Frilansskribenter er beryktet for utfluktssvindel og svindlere.

Selv en nominell mengde forskning vil avsløre online freelance skrivejobber svindel fra ekte muligheter innen frilansskriving – hvis du tar deg tid til å se.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta