Paragliding vs Fallskjermhopping – Hvilket er for deg?

P

Drømmer du om å fly? I dag har folk flere alternativer for å oppfylle en slik drøm – mye mer enn i fortiden. Du kan prøve ting som å fly et ultralett fly, gjøre BASE -hopp, fly med hangglider eller paraglider, fallskjermhopping og innendørs fallskjermhopping. I denne artikkelen vil jeg fokusere på to av de mest populære alternativene – begge er “motorfrie” – å fly ditt eget lette sportsfly er veldig komplekst og dyrt, så la oss ikke snakke om det. La oss i stedet for det se om paragliding eller fallskjermhopping er den riktige sporten for deg.

Hva er paragliding?

Paragliding er en fritidsaktivitet, betraktet som en ekstremsport, som praktiseres ved bruk av et motorfritt fly. Flyene som brukes i paragliding er ekstremt enkle, og de kalles ofte bare “vinger”. En typisk paraglider består av en stoffvinge og en sele. Det er ingen cockpit som i de “ekte” seilflyene, verken en hard vinge som de som hangglider har. Akkurat dette er imidlertid en av de viktigste årsakene til at paragliding øker populariteten – paragliders er rimelige og tar ikke mye plass. Du kan til og med sette en i en stor ryggsekk, noe som absolutt ikke kan gjøres med en glider.

Ved paragliding starter du flyet til fots – vanligvis bruker folk åser der de løper og hopper for å begynne å fly. Paragliding gir deg god kontroll over flyreisen. Selv om det vanligvis ikke brukes til transport, kan paragliders tjene til dette formålet fordi en flytur kan fortsette opptil flere timer. Det avhenger selvfølgelig av værforholdene, dine ferdigheter og andre faktorer.

Hva er fallskjermhopping

Fallskjermhopping ligner paragliding på grunn av utstyret, men likhetene ender sannsynligvis her. Fallskjermhopping er en ekstremsport som innebærer å hoppe med fallskjerm fra et fly. I motsetning til paragliding utviklet fallskjermhopping seg fra en praktisk aktivitet som ble brukt mye i militæret som en sikkerhetsmekanisme for flyvere. Fallskjermhopp fortsetter generelt mindre enn paraglidingflyvninger fordi hoppet ganske enkelt er en bevegelse fra opp til ned i stedet for horisontalflyging. Fallskjermene i fallskjermhopping gir mindre kontroll over flyreisen enn paragliderne gjør. Fallskjermhopping praktiseres ofte også som prestasjonsidrett – grupper av fallskjermhoppere utfører forskjellige figurer. Dette er mindre sannsynlig i paragliding som mer er en sport for ren nytelse av individet eller tandem som flyr.

Paragliding vs. fallskjermhopping

Fordelene med paragliding fremfor fallskjermhopping er stort sett to: i paragliding har du mer kontroll og kan fly mye lenger. Du kan også velge en retning for flyet og reise et stykke. Den andre store fordelen med paragliding er at du ikke trenger et fly for å løfte deg – bare finn en bakke, løp og begynn å fly. Det er virkelig så kult.

Fallskjermhopping har imidlertid også sine fordeler. For det første trenger du ikke å løpe – flyet gjør jobben for deg, og du kan konsentrere deg helt om aktiviteten du ønsket å gjøre i utgangspunktet. For det andre, i fallskjermhopping kan du nå høyere høyde – ofte starter hoppene på 12 500 fot – 14 500 fot over bakkenivå. Du kan ikke gå like høyt i paragliding med mindre du har noen virkelig høye fjell i nærheten. Og for det tredje er følelsen av fritt fall før du åpner fallskjermen noe som ikke kan sammenlignes med noe.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta