Setter pris på relevansen av innholdsleveringsnettverket for å akselerere distribusjon av innhold

S

For å akselerere levering av innhold må vi sørge for at datakilden er i nærheten av sluttbrukeren. Ved å minimere avstandene mellom innholdet og brukeren, kan nettstedets hastighet forbedres betydelig for en forbedret brukeropplevelse og bedre forretningsmuligheter.

Forstå CDN (Content Delivery Network)

Content Delivery Network (CDN) er først og fremst designet for å redusere ventetid ved å bringe innhold nærmere sluttbrukere. Tenk deg at du har plassert innhold på servere som ligger i USA og er rettet mot brukere fra Asia. Det vil være betydelig forsinkelse på grunn av flere hopp som kan være nødvendig for innholdsbrukere i Asia. Men hvis det samme innholdet er lett tilgjengelig på servere som er plassert i Asia, vil leveringstiden bli mye raskere.

Content Delivery Network består av et distribuert nettverk av webservere som er rettet mot raskere levering av webinnhold og derved forbedrer tilgjengeligheten og hastigheten på nettsteder. Siden det originale innholdet er tilgjengelig i form av kopiert innhold i hele nettverket, har sluttbrukere tilgang til innholdet fra en CDN-server som er nærmest dem. Dette reduserer belastningen på den originale serveren betydelig fordi antall brukere som ber om innhold fra en enkelt server, er bemerkelsesverdig redusert.

CDN forbedrer optimal utnyttelse av nettverksressurser samtidig som brukeropplevelsen forbedres i stor grad. CDN -operatører blir kontaktet av mediebedrifter eller e -handelsselskaper for å akselerere levering av innholdet til sluttbrukerne. CDN -tjenesteleverandører må engasjere tjenester fra hostingleverandører for å være vert for CDN -servere i sine datasentre på forskjellige steder i henhold til tilstedeværelse av sluttbrukere.

Viktige trekk ved CDN -tjenester

Som nevnt tidligere spiller plassering av CDN -servere en viktig rolle for å bygge et svært effektivt nettverk som effektivt forbedrer tilgjengeligheten og distribusjonen av innhold med referanse til målgruppen. Siden hovedformålet med et innholdsleveringsnettverk er umiddelbar levering av forespurt innhold, inneholder leveringsnodene bufret innhold som kjører en eller flere leveringsapplikasjoner og er plassert nær sluttbrukere.

Det grunnleggende formålet med lagringsnoder er å levere data til leveringsnoder i form av bufret innhold og å beskytte originalservere ved å distribuere innholdet i hierarkisk modell for å lette lagring av lagret caching. Hovednoder som lagrer innholdet er kjent som opprinnelsesnoder. Antall opprinnelsesnoder kan økes til for å tillate skalerbare og spenstige operasjoner. Alle komponenter i CDN inkludert ruting, overvåking og administrasjon er vert i kontrollnoden.

Distribusjon av CDN -noder utføres vanligvis på flere steder som dekker flere ryggrader for å redusere båndbreddekostnadene og forbedre sidelastetider samt global tilgjengelighet av innhold. Ulike former for CDN -arkitekturer kan utformes for å imøtekomme arbeidsmengder i henhold til individuelle krav.

CDN -er kan primært håndtere tre typer innhold, inkludert statisk innhold, dynamisk innhold og streaminginnhold. Statisk innhold produseres ved bruk av standard programmeringsspråk, inkludert java, php eller rubin, mens statisk innhold som CSS, bilder og JavaScript ikke er forbundet med noen endring. Det er en økende etterspørsel etter streaming av innhold som inkluderer lyd- eller videofiler.

Viktigheten av CDN -er for forbedret optimalisering

Samtidsbrukere må bla gjennom innhold på sine mobile enheter. Forsinkelse er en viktig faktor som må tas i betraktning for å levere innhold til mobile enheter. Levering til disse enhetene må støttes av en aggressiv strategi for optimalisering. CDN -er bidrar til å redusere ventetid for en forbedret brukeropplevelse.

Hvert nettsted bør sikte på å forbedre brukeropplevelsen ved å markedsføre interaktivt og informativt innhold. Dette krever weboptimaliseringsarbeid for å forbedre hastigheten på viktige elementer på nettsteder som filformater, bilder og sider blant andre.

Fremførelser av kommersielle nettsteder har en direkte innvirkning på inntektsinntektene og den generelle oppfatningen av merker. Man kan nesten ikke overse fremføringen av nettsteder fordi flere og flere online -kjøpere bruker mobile enheter, og i henhold til prognosene innen 26 år vil hele 26 prosent e -handel bli tilskrevet smarttelefoner.

Det er også interessant å merke seg at kunder som er forberedt på å vente i 15 minutter i supermarkedskøer, garantert vil forlate et e -handelsnettsted som tar mer enn fire sekunder å laste inn.

CDNs rolle i å forbedre brukeropplevelsen

CDN gjør at innholdet når ut over hele verden mye raskere for å forbedre konverteringsfrekvensen og brukeropplevelsen. Disse er også svært effektive for å løse forsinkelsesrelaterte problemer. Moderne CDN -er utnytter skyakselerasjon og Points of Presence på globale steder for å akselerere global levering av innhold.

CDN (Content Delivery Network) forbedre ytelsen ved å redusere nettverksbelastningen. Flere kantservere reduserer flaskehalser og trafikkbelastning på sentral server ved intelligent å distribuere besøkende til nærmeste CDN POP -er. CDN -er forbedrer også påliteligheten for innholdslevering uavhengig av avstander mellom sentral server og sluttbrukere. Disse regnes også sterkt for lastbalanseringseffekt siden nettverksbelastning effektivt blir omdirigert til servere.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta