Sunt Slow Cooker Stew med urter og høstgrønnsaker

S

Slow Cookers er den beste investeringen for småkokende gryteretter og supper på en kjølig høstdag. Litt planlegging fremover vil frigjøre timer i løpet av dagen for andre prosjekter.

Squash og courgette er fremdeles rikelig og gode gryteretter. Tilsett noen av favorittgrønnsakene dine og masse krydder og urter og forbered deg på fest.

Forsiktig: husk å kutte grønnsakene i små biter for saktekokeren. Denne gryta er en god stift for de som begrenser bruken av poteter og pastaer; full av ernæring og god smak og solid nok for enhver appetitt.

Middelhavs Stew

2 kopper skåret courgette

1 boks kikerter, tøm og skyll

1 middels eikenøtt eller butternut squash, i terninger

1 pk. frosne okrabiter

2 kopper aubergine, uten skall og terninger

1 kopp hakket løk

1 stor gulrot, skåret i tynne skiver

1 stor tomat, hakket

Kombiner følgende og bland med ingrediensene ovenfor i sakte komfyr.

½ kopp rosiner

1 finhakket fedd hvitløk

¼ ts hver: rød pepper, malt kanel, paprika

½ ts hver: tumeric, spidskommen

8 gram tomatsaus

½ kopp vann eller lav natriumbuljong

Dekk til og kok 8 til 10 timer i slow cooker på lav. Grønnsaker skal være møre, men ikke for myke. Denne stuingen er veldig velsmakende; godt i seg selv med kjeks eller maisbrød. Det er spesielt godt når det skje over dampende ris eller couscous.

Når du prøver å opprettholde en sunn livsstil, er det viktig å begrense inntaket av natrium og fett. Supper og gryteretter, når de er riktig tilberedt, vil gjøre nettopp det uten at det går ut over smaken. Bli bevisst på naturlig juice fra frukt og grønnsaker som du kan bruke til matlaging i stedet for å kaste dem. En treg komfyr tilfører fuktighet som bidrar til å redusere behovet for å tilsette fett. Denne måten å lage mat på forbedrer også den naturlige smaken av matvarer mens den sakte koker dem.

Økonomisk er det godt å finne bruk for matvarer i sesongen. I årevis snuset jeg noen squash og andre matvarer. Nå skjønner jeg hvor næringsrike mange av dem er og hvor velsmakende når de tilberedes riktig. Det har blitt en spøk rundt huset vårt å se hva mamma har “dratt inn for å mate oss.”

Jeg håper du blir med meg i å eksperimentere med nye matvarer og kombinasjoner som fungerer for familien din og de som er i din omsorg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta