Suzuki Katana AY50 Race Tuning Guide

S

En av de tidligere raseinspirerte scooterne fra Suzuki, med opp-ned Showa-gafler og dashbordpaneler i karbonfiberlook, var Suzuki Katana en umiddelbar hit og ble raskt populær for tuning, med mange ytelsesracedeler fra Malossi og mange andre produsenter.

Tidlige Suzuki Katana hadde Suzuki luftkjølt motor i seg, mens senere Suzuki Katana hadde Suzukis nye væskekjølte motor, og var utpekt AY50R for løpsproduksjonsversjonen.

Et bemerkelsesverdig trekk ved Suzuki Katana er deres svært lave giring, noe som betyr at motoren gjør flere omdreininger per hjulomdreining sammenlignet med andre scootere, dette gir veldig rask akselerasjon, men en lavere topphastighet, selv på tunede motorer, kan de fleste andre avgrensede scootere holde opp på toppfart, men vil slite med å matche en race-tunet Suzuki Katana på skjærakselerasjon.

Selv om noen mennesker ser på Suzuki Katanas lave giring som et problem, er det også scooterens største styrke, med forbløffende rask akselerasjon, vil de fleste andre scootere slite med å holde tritt med det i et urbant miljø, som selv når andre er tunet og utstyrt. med ytelsesdeler vil de fortsatt slite med å matche Suzuki Katanas 0-30 ganger. Når den væskekjølte Suzuki Katana er innstilt, er den praktisk talt urørbar mot alle de andre 50cc-scooterne på markedet i disse tider, den vil bare tape på lengre veier der hastigheter på 50mph+ kan oppnås med andre LC-scootere.

Suzuki Katana er hovedsakelig begrenset i eksosen, så i de veldig tidlige modellene krever den binning og utskifting med en racereksos, mens i de senere versjonene med en 2-delt eksos, kan du slipe ut den interne begrenserkjeglen og sette på igjen eksosen. , selv om ingenting vil matche ytelsen som en ettermarkedsløpseksos gir for Suzuki Katana. På de veldig tidlige modellene er CDI også begrenset og krever utskifting med en ettermarkedsmodell, selv om dette ikke er et problem på de senere scooterne.

Som med min vanlige anbefaling, gir Gianelli Exhausts generelt de beste eksosene for scootere, og siden de alle er e-merket, fullstendig lovlige på veiene og kommer med en garanti når de er montert av en autorisert mekaniker, så er de det desidert beste tuningsalternativet for veigående Suzuki Katana’s, og alle andre scootere som blir tunet for veien.

Når du monterer en Gianelli race eksos til din Katana, vil det kreve en litt høyere stråle (0 til 2 størrelser på ikke-katalyserte Suzuki Katana, jeg tror ikke de laget noen med katalysatorer) og litt lettere ruller, siden ytelseseksos tillater Katana for å lage mer kraft, men ved høyere turtall. Å gå 0,5 – 1 gram lettere enn standard gjør generelt susen for Gianelli racereksos på Katana’s, men det varierer mellom eksos og melodier, og Suzuki tar 17×12 mm ruller.

Etter å ha montert en racereksos, er den største fordelen Scooter Katana vil oppnå ved å montere et ytelsessett med stor boring, som legger til en 40 % økning i kapasitet og mer enn dobling av kraften. Malossi og Polini lager de beste big bore-settene tilgjengelig for tuning av Suzuki Katana, og vil gi den beste ytelsen og påliteligheten sammenlignet med de billigere big bore-settene på markedet. Ettersom du øker kapasiteten med det store boresettet, kreves det at en større stråle monteres i karbohydratet, vanligvis rundt 6-8 størrelser større, selv om det anbefales å sjekke strømmen etter en prøvetur. sparkesykkelen din går ikke mager etter at den er tunet, ellers kan den risikere å smelle.

Når du tuner din Suzuki Katana, er det viktig å sørge for at du kjører den på helsyntetisk olje av beste kvalitet, spesielt med Katanas oljepumpesystem, da det kan være tilbøyelig til å tette til eksosene, spesielt de vanlige. Dette er en av grunnene til at montering av et ettermarkedsløpseksos på disse scooterne kan gi så stor forskjell på eldre modeller.

Etter å ha montert Gianelli racereksos og tunet 70cc Malossi sylindersett med stor boring, vil du ha en eksepsjonelt rask akselererende scooter, men uten en utrolig topphastighetsøkning sammenlignet med andre scootere, på grunn av Suzuki Katanas lave giring. Du kan nå enten beholde den raske akselerasjonen, eller ofre litt og montere et utstyrssett til Katanaen din, slik at den kan bruke noe av denne nye kraften fra Malossi big bore 70cc-settet for å gi deg en bedre toppend, bra for ytterligere 10 mph i de fleste tilfeller. Selv om den mister litt akselerasjon ved å montere et giroppsett, vil scooteren din fortsatt akselerere raskere enn en standard utunet Suzuki Katana, så tro ikke at et giroppsett vil gjøre ytelsen dårligere enn før.

For enda høyere effektøkninger er større karbohydrater og ettermarkedsvariatorer tilgjengelige, men de utgjør ikke like store forskjeller som Gianelli-raceeksosene, Malossi-settene med stor boring på 70cc og utstyrssettene. Variatoren vil gi en betydelig fordel hvis den monteres på en Suzuki Katana som er eldre og har gjort mye arbeid, da dette kombinert med et nytt belte vil gi mye jevnere akselerasjon og en liten toppfartsøkning.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta