Victoria Falls, Zimbabwe

V

Victoria Falls på grensen mellom Zimbabwe og Zambia fascinerer oss mennesker med den enorme kraften og skjønnheten. Den rolige og brede Zambezi -elven stuper plutselig over en kløft som er 100 meter høy og forvandler den til rasende og sinte vannstrømmer. Skaper det største vannforhenget i verden.

Denne bemerkelsesverdige naturlige undringen har vært ansvarlig for etableringen av den største lekeplassen i verden. Denne destinasjonen er ikke bare fullpakket med nesten alle tenkelige adrenalinsporter, men det er også en rekke andre aktiviteter for de mindre sprø folkene.

Hvor ellers på denne fantastiske planeten vår kan du gjøre alt dette på ett sted …

* Se ærefrykt på et av de syv naturlige underverkene i verden.

* Stå på kanten av den største fossen i verden og bli gjennomvåt av den uendelige sprayen.

* Hvitvannsflåte på en elv i femte klasse – rangert blant de beste i verden.

* Bungee jump fra et av de høyeste sprangene i verden.

* Kroppsbrett nedover den samme elven i klasse 5, definitivt ikke for svake hjerter.

* Fly over kløfter på spennende glidelåser.

* Gorge swing – et 70m fritt fall før et tau svinger deg opp.

* Ta spennende helikopterflipper over og rundt fossen.

* Gå med løver.

* Kjør på afrikanske elefanter.

* Mikrolys over uovertruffen skjønnhet.

* Spill golf blant Vortesvin og Impala.

* Fisk på noen av de beste farvannene for den berømte tigerfisken.

* Cruise forsiktig på den øvre Zambezi -elven og se på frodig dyre- og fugleliv.

* Kajakk over og under Victoriafallene. Forhåpentligvis ikke på samme tur.

* Se de fem store på en fantastisk afrikansk safari – spektakulært spill og natur.

Listen slutter ikke der, den fortsetter og fortsetter. Få vil hevde at dette er verdens eventyrhovedstad. Afrikas magi og mysterium er en sykdom som kommer inn i blodet ditt, de som er født her er allerede sterkt smittet og de som besøker vil snart bukke under for denne uhelbredelige feilen.

Denne feilen har forundret folk i århundrer mange av dem berømte som David Livingstone den berømte oppdagelsesreisende, de følte seg tvunget til å komme tilbake igjen og igjen, hver gang kjærligheten ble dypere enn før, fanget dem i en sykdom som trosser beskrivelsen.

Det har blitt sagt mange ganger “At når du har drukket vannet i den mektige Zambezi, vil du alltid være tørst og måtte komme tilbake”. Disse symptomene er ekstraordinære, du kan ikke presisere hva de er, men livet ditt vil aldri bli det samme igjen, det kan jeg love deg.

Det er dypt inne i hjertet ditt, sansene dine forsterkes og alt om livet får en større dimensjon. Den røde kulen til en solnedgang, det kraftige etterklangende brølet fra en hannløve eller det milde kallet fra en turteldue i den stille middagen, vil gripe hjertet ditt med en slik sinne at du ikke klarer å slutte å snakke om din afrikanske erfaring.

Du vil finne ut at menneskene ser ut til å være fra en svunnen tid – en tid som noen ganger lengter etter. Et enklere liv, men likevel et større liv og et liv som ikke er oppslukt av komplikasjoner i dag. Disse menneskene har en ånd for eventyr nesten som om de var Livingstone selv. I hovedsak er de oppdagelsesreisende ettersom Afrika ennå ikke har blitt temmet …

Ha det gøy … men ikke si at jeg ikke advarte deg!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta